Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:19:05 GMT

سرودن غزل به «وقت کبود»

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۷۹۲۷

سرودن غزل به «وقت کبود»

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، غزل نو با ویژگی های خاص ظاهری و معنایی خود، تقریبا از اواخر دهه چهل و با غزلیات شاعرانی چون حسین منزوی و سیمین بهبهانی در ادبیات معاصر آغاز شد. امروز نیز در شاخه های گوناگون و تازه ای با استقبال بسیار شاعران مواجه شده است. غزل نو حاصل برخورد شعر سنتی فارسی و شعر نیمایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاعران نسل جدید مضامین امروزی را وارد شعر کرده اند و غزل را با وجود محتوای تغزلی آن، به نوع دیگری روایت می‌کنند، عاشقانه‌هایی که دنیای امروز آن را بهتر می‌شناسد. 

وقت کبود، مجموعه‌غزل و دوبیتی‌هایی سروده سیدمحمد تولیت است. این‌دفتر شعر با سه بخش غزل‌های پسین، غزل‌های پیشین و دوبیتی‌ها فصل‌بندی شده است.

غزل‌های این مجموعه کوتاه هستند و به بیان ساده ای در روایت عاشقانه رسیده اند؛ تولیت، در سرودن غزل خود را پیرو سنت شاعرانه هوشنگ ابتهاج و مهدی اخوان ثالث می‌داند.

غزل‌ها و دوبیتی‌های وقت کبود مضمونی عاشقانه ـ عارفانه دارند که از سال ۹۴ تا ۹۹ سروده شده است، شاعر به گفته خود، از عرفان عاشقانه حافظ تاثیر گرفته است و زبان سعدی را نیز به کار گرفته است. 

سیدمحمد تولیت، متولد ۱۳۷۱ و دانش‌آموخته رشته زبان و ادبیات فارسی است که پیش از این دو کتاب غوغای غزل و چشم‌لرزه‌ها، را منتشر کرده است.

کتاب وقت کبود در ۱۰۸ صفحه توسط انتشارات نیستان منتشر شده است.

غزلی از این کتاب: 

نزدیک می شوم من و او دور می شود

مستم ولی چه فایده مستور می شود

هر لحظه ای که می گذرد بی حضور یار

این روزگار تیره تر از گور می شود

...

سرها فتاده است بر آن آستان ولی

هر کس به دار سر زده منصور می‌شود 

برچسب‌ها غزل ادبیات فارسی کتاب ادبیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: غزل ادبیات فارسی کتاب غزل ادبیات فارسی کتاب ادبیات وقت کبود غزل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز

ایسنا/فارس آیین نکوداشت اصغر دادبه، چهره ماندگار فلسفه و عرفان و حافظ شناس شهری کشورمان، اصغر دادبه امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در مدیریت منطقه جنوب کشور(شیراز) برگزار شد.

در این آیین که به پاس خدمات علمی و فرهنگی این استاد فلسفه و عرفان در سالن فرهنگ مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد، اصغر دادبه در بیان مفهوم رندی حافظ اظهار کرد: حافظ رندی را به عنوان یک مکتب مستقل پیشه کرده است.

وی بیان کرد: اگر قرار بود رندی همان معنایی را داشته باشد که در اشعار عطار و سنایی وجود دارد، حافظ باید در ۱۲ غزلی که صرفأ عرفانی بود، لفظ رندی بیاورد.

این حافظ شناس کشورمان ادامه داد: غزل‌های حافظ را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد که دو دسته اقلیت و یک دسته از اکثریت‌ها می‌شوند، آن اقلیت‌ها گاهی یکی دو غزل عاشقانه است و بیش از ۱۰ غزل کاملاً جمله‌های عرفانی است که قابل انکار است. نیست.

نویسنده کتاب «حافظ، زندگی و اندیشه» با طرح این پرسش که چرا با وجود این عطار و سنایی پیش از حیات حافظ زیسته‌اند اما رندی با نام حافظ گره خورده است، گفت: در جهان‌بینی حافظ دو روش‌شناسی وجود دارد که از زیبایی‌های طبیعی و شنیداری شروع می‌شود و در نتیجه نظربازی سرمنزل به تزکیه باطن می‌رسد.

مجید اسکندری، پژوهشگر ادبی و استاد دانشگاه، تفاوت کلامی اصغر دادبه را قابل تعظیم و تکریم توصیف کرد و افزود: دادبه نه تنها شعر حافظ را ارائه کرده است، بلکه با حافظ زیسته است. شیوه مناسب استاد دادبه در کلام و بیان مسئله مهمی است که خواص و عوام بر این نکته منبع دارند.

اصغر دادبه (زاده ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در یزد)، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، همچنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است.

دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهره ماندگار در ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • عکس | عاشقانه ریما رامین‌فر با همسررش امیر جعفری
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا (فیلم)
  • ویدئوی آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا
  • اسامی داوران مرحله استانی اعلام شد/ داورانی از جنس هنر و تجربه
  • یک داستان عاشقانه از پارسا پیروزفر و حواشی‌اش
  • (ویدئو) آهنگ عاشقانه‌ای که منوچهر هادی برای دخترش خواند