Web Analytics Made Easy - Statcounter

    1.عاشقانه‌های احمد شاملو
احمد شاملو، یکی از شاعران بنام معاصر ایران است و به دلیل سرودن گونه‌ای شعر به نام شعر سپید معروف است. اگرچه شاملو اشعاری با مضامین سیاسی و اجتماعی نیز دارد، اما شعرهای عاشقانه‌ای که برای همسر خود آیدا سرکیسیان سروده است، از محبوب‌ترین اشعار شاملو به شمار می‌روند. این اشعار در مجموعه شعرهای "آیدا: درخت و خنجر و خاطره"، "آیدا در آینه" و "لحظه‌ها و همیشه" منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از اشعار عاشقانه او در کتاب آخر لحظه‌ها شعرهای ره‌گذران، شبانه و وصل است.
2.شعرهای عاشقانه افشین یداللهی
افشین یداللهی اگرچه پزشک متخصص اعصاب و روان بود، اما تخصص و مهارت فوق‌العاده‌ای در سرودن شعر داشت و در طول عمر کوتاه اما پربار خود، مجموعه شعرهای عاشقانه بسیار زیبایی از خود به یادگار گذاشت که شامل "روزشمار یک عشق"، "امشب کنار غزل‌های من بخواب"، "مشتری میکده‌ای بسته"، "جنون منطقی" و "حرف‌هایی که باید می‌گفتم و تو باید می‌شنیدی" می‌شود. بسیاری از سروده‌های او نیز توسط خوانندگان پاپ و کلاسیک ایران، نیز خوانده شده‌اند که از معروف‌ترین آنها می‌توان به اهل جنون در سریال شب دهم اشاره کرد. یکی از اشعار زیبای او را در ادامه می‌‌خوانیم:
یک روز می‌آیی که من دیگر دچارت نیستم/ از صبر ویرانم، ولی چشم‌انتظارت نیستم
یک روز می‌آیی که من نه عقل دارم نه جنون/ نه شک به چیزی نه یقین، مست و خمارت نیستم
شب زنده‌داری می‌کنی، تا صبح زاری می‌کنی/ تو بی‌قراری می‌کنی، من بی‌قرارت نیستم
3.شعرهای شمس لنگرودی    
محمد تقی جواهری گیلانی که به محمد شمس لنگرودی معروف است، یکی از شاعران خوش‌نام معاصر ایرانی است که علاوه بر شعر، استاد دانشگاه، مورخ ادبی و پژوهشگر نیز هست. اگرچه او در ابتدا به سبک احمد شاملو شعر می‌سرود، اما از زمان انتشار کتاب "نت‌هایی برای بلبل چوبی" به ساخت جهان جدیدی در شعر خود پرداخت و کوتاه‌نویسی، طنز، پرداختن به زندگی روزمره و عشق از ویژگی‌های شعری اوست. از او مجموعه شعرهای زیادی منتشر شده است و اگر مایلید یکی از مجموعه‌های زیبای عاشقانه او را بخوانید، پیشنهاد می‌کنیم کتاب شعر "حکایت دریاست زندگی" را از دست ندهید. در ادامه بخشی از اشعارش را می‌خوانیم:
من این راه دراز را آمده‌ام که تو را ببینم، زمین شخم زده را دیده‌ام، پاره خشت و ماه بریده را دیده‌ام
شگفت کودکان پایمال علف‌ها را دیده‌ام
سایه بانی خاک و شعله آه را دیده‌ام، باد را دیده‌ام و تو را ندیده‌ام ...
4.شعرهای حسین منزوی
حسین منزوی، یکی دیگر از شاعران معاصر ایرانی است و مهارت او در غزلسرایی، به اعتقاد بسیاری از منتقدان ادبی، نقش مهمی در زنده کردن غزل معاصر داشته است. البته او در سرودن شعر نیمایی، سپید و ترانه هم تبحر کافی داشت و بسیاری از ترانه‌های او توسط خوانندگان مشهوری مانند همایون شجریان، خوانده شده است.
نگاه و توجه اصلی او در ترانه‌هایش به عشق است و خود او، هویت اصلی آثارش را عشق می‌داند. برخی از اشعار عاشقانه او را می‌توانید در کتاب‌های "با عشق در حوالی فاجعه" و"با عشق تاب می‌آورم" اشاره کرد. چند بیت از اشعار او را می‌خوانیم:
خیال خام پلنگ من به سوی ماه جهیدن بود    و ماه را زبلندایش به روی خاک کشیدن بود
پلنگ من_دل مغرورم_ پرید و پنجه به خالی زد   که عشق_ ماه بلند من_ ورای دست رسیدن بود
گل شکفته! خداحافظ، اگرچه لحظه دیدارت   شروع وسوسه‌ای در من، به نام دیدن و چیدن بود...
5.اشعار زیبای فروغ فرخزاد    
فروغ فرخزاد، یکی از شاعران معاصر ایرانی و بسیار محبوب است که گرچه عمر کوتاهی داشت و در سن 32 سالگی جان خود را در تصادف اتومبیل از دست داد، اشعار بسیار ارزشمندی سروده است که در مجموعه شعرهای "اسیر"، "دیوار"، "عصیان"، "تولدی دیگر" و "ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد"، گردآوری شده‌اند. او یکی از زنان سنت‌شکنی بود که در اشعار خود به مسائل زنان و رنج آنها می‌پرداخت و توسط منتقدان بسیاری ستایش شده است. برای آشنایی با بهترین زنان شاعر در سراسر جهان به این مطلب مراجعه کنید.
اشعار او پس از آشنایی با ابراهیم گلستان، به میزان زیادی تغییر کرد و می‌توانید این تفاوت را در کتاب تولدی دیگر به خوبی مشاهده کنید.
یکی از اشعار عاشقانه او را در ادامه می‌خوانیم:
ای شب از رویای تو رنگین شده، سینه از عطر توام سنگین شده 
ای به روی چشم من گسترده خویش، شادی‌ام بخشیده از اندوه بیش  
همچو بارانی که شوید جسم خاک، هستی‌ام زآلودگی‌ها کرده پاک  
ای تپش‌های تن سوزان من، با توام دیگر ز دردی بیم نیست    
هست اگر، جز درد خوشبختیم نیست.
6.کتاب شعر سیاه مشق هوشنگ ابتهاج
اگر به خواندن غزل علاقمندید، پیشنهاد می‌کنیم، اشعار و کتاب های هوشنگ ابتهاج، غزلسرای معروف را از دست ندهید. او نه تنها به گفته تعدادی از منتقدان و متخصصین ادبیات، یکی از بهترین غزلسرایان بعد از حافظ شیرازی است، بلکه توانایی بسیار خوبی در سرودن اشعاری به سبک نو و با مضامین اجتماعی و احوالات مردم دارد. مجموعه «سیاه مشق» ابتهاج یکی از پرفروش‌ترین‌ها و محبوب‌ترین کتاب های او است و در ادامه یکی از اشعار این کتاب را با هم می‌خوانیم:
نشود فاشِ کسی آنچه میان من و توست
تا اشاراتِ نظر نامه رسانِ من و توست
گوش کن با لبِ خاموش سخن می‌گویم
پاسخم گو به نگاهی که زبانِ من و توست
نقش ما گو ننگارند به دیباچه‌ی عقل
هرکجا نامه‌ِی عشق است نشانِ من و توست

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کتاب های هوشنگ ابتهاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۵۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت گروه موسیقی هوران به سرپرستی بهروز قهاری آخر هفته گذشته به تهیه کنندگی مجید فلاح پور ،‌ خوانندگی علیرضا جعفرزاده در تالار وحدت تهران به صحنه رفت.

قطعات «گذرگاه»، «جان و‌ جهان»، «ساحل عشق»، «قاب عکس»، «گرجان عاشق»، «بی همگان»، «دنیا همه هیچ»، «تنهایی»، «کابوس»، «دلتنگ»، «حیلت رها»، »با من صنما» و  «آن دلبر من» در این کنسرت اجرا شد. بخش عمده‌ای از این قطعات به تازگی مجوز گرفته و برای نخستین بار به اجرا در می‌آمدند و تنظیم قطعات نیز همگی با فردین فیروزکوهی بود.

یکی از بخش‌های جذاب این کنسرت اجراهای بی کلام گروه دف‌نوازان به سرگروهی سبا حسنی و معصومه ابراهیمی و اجرای گروه کر به سرپرستی «تانیا شیخ» بود که مخاطبان را در سالن به وجد آورد. گروه دف با تعداد قابل توجهی که داشتند، توانستند قطعات بی کلام جذابی را به اجرا در بیاورند و حتی بهروز قهاری سرپرست گروه نیز یک تک نوازی دف به زیبایی به نمایش در آورد.

علیرضا جعفرزاده خواننده جوان این کنسرت نیز به خوبی توانست از پس قطعات دشوار مولانا با تحریرهای پیچیده بر بیاید.

قهاری سرپرست گروه در بخشی از اجرا با تشکر از اعضای گروه که ماه‌هاست برای یک اجرا مشغول هستند و معرفی میهمانان گفت: در روزگاری که موسیقی درست آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نمی گیرد، از حضور همه شما تشکر می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم این چراغ را روشن نگه داریم.

قهاری در انتهای کنسرت تمامی اعضای گروه را جلوی سن دعوت کرده و آنها را معرفی کرد .

فردین فیروزکوهی (سنتور)، مجتبی اسحاقی (سه‌تار)، مونا سعیدی و امیرحسین عبدالله‌پور (کمانچه)، ستاره مستفیضی (عود)، معصومه نژادحسن و فرخ حقیقی (تار)، ایلیا سعیدی (سنتورباس) و حامد جوهرستانی (پرکاشن) نوازندگان گروه هوران را تشکیل می‌دهند که با همراهی گروه کُر به سرگروهی تانیا شیخ و گروه دف نوازان به سرگروهی سبا حسنی و معصومه ابراهیمی در تالار وحدت روی صحنه می‌روند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • عکس | عاشقانه ریما رامین‌فر با همسررش امیر جعفری
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا (فیلم)
  • ویدئوی آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • یک داستان عاشقانه از پارسا پیروزفر و حواشی‌اش
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲